Bill Watterson

Jag är ett stort fan av Calvin and Hobbes, och då även av seriens skapare Bill Watterson. Bill har knappt gjort några intervjuer, och han har inte heller gjort något annat än just seriestrippar av hans serie. Såsom t-shirts, leksaker, posters osv. Detta har enligt mig gjort att serien har bra mycket mer själ än många andra. Bill ritade serien mellan 1985 och 1995. Efter det har det hörts väldigt lite från honom. Bara några enstaka småsaker. Men i Februari i år gick han med på en intervju! Denna kan läsas här. Jag gillar speciellt ”Ah, the life of a newspaper cartoonist — how I miss the groupies, drugs and trashed hotel rooms!”. I juli i år kommer förresten USPS pryda sina frimärken med Calvin and Hobbes. Vet inte hur dom har rett ut det med Bill himself?

4 svar på ”Bill Watterson”

  1. Den intervjun ska jag läsa nu direkt. Jag älskar den serien. Har köpt alla böcker jag kommit över. Mycket trevligt!

Lämna en kommentar